SPACE WEEK

23 - 29 MAI 2016

În cadrul campaniei dedicate spațiului cosmic, marcând împlinirea a 35 de ani de la zborul lui Dumitru-Dorin Prunariu şi continuând parteneriatul anunţat în 2015 cu Asteroid Day, Discovery Channel lansează o grilă specială de programe.Cum funcţionează Universul: La marginea sistemului solar

23 MAI / ora: 19:00

În cosmos, aproape de noi, există bule magnetice gigantice, de milioane de kilometri, materie invizibilă, bizară, și o stea a morții care trece prin șiruri de comete înghețate.
Cum funcţionează Universul: Pământul: Geamănul malefic al lui Venus

24 MAI / ora: 19:00

Ca și pe Pământ, pe Venus se găsea inițial apă, dar planeta a fost distrusă de soarele prea puternic și de fenomene vulcanice dezlănțuite. Va avea oare și Pământul aceeași soartă?
Cum funcţionează Universul: O gaură neagră monstruoasă

25 MAI / ora: 19:00

Faceți o călătorie terifiantă, fascinantă, până în inima cele mai mari enigme din Univers: o gaură neagră gigantică.

Cum funcţionează Universul: Istoria secretă a Lunii

26 MAI / ora: 19:00

Luna noastră este mult mai mare decât alți sateliți naturali din sistemul solar. Dar de unde vine Luna? Întrebarea rămâne unul dintre cele mai mari mistere din știința planetară.
Cum funcţionează Universul: Primele oceane

27 MAI / ora: 19:00

Apa definește planeta albastră. Există apă în oceane și în corpurile noastre. Însă cercetătorii consideră că, la momentul când s-a format, Pământul era uscat. De unde provine apa?
Morgan Freeman în spaţiu: Ne-am putea deplasa mai rapid decât lumina ?

28 MAI / ora: 10:00

Călătorii în hiperspaţiu, "găuri de viermi" şi teleportare. Dacă fizicienii depăşesc viteza luminii, e posibil ca frontiera finală să ajungă la îndemâna noastră.

Un pas uriaş: În amintirea lui Neil Armstrong

28 MAI / ora: 11:00

Interviuri fascinante şi imagini speciale din arhivele misiunii Apollo 11 ne ajută să explorăm ce impact uriaş a avut asupra lumii Neil Armstrong, explorator al spaţiului cosmic.
Explorăm Cosmosul: Pe urmele unei comete

29 MAI / ora: 10:00

Studiem în detaliu cometele, dând deoparte strat după strat de praf și cozile lor caracteristice, ca să aflăm secretele acestor misterioși vizitatori sosiți din cosmos.
Asteroizii: Misiune periculoasă

29 MAI / ora: 11:00

Asteroizii care distrug lumea apar de mult în creațiile SF. Dar când o bilă de foc a s-a prăbușit în Rusia, lumea și-a amintit că pericolul e real. Ce putem face pentru a-l stopa?

Telescopul

29 MAI / ora: 22:00

Un film unic, care vă prezintă imagini dintr-o altă lume parcurgând istoria telescopului, de la Galileo și Newton până la Hubble și Telescopul Spațial James Webb (JWST).
Ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis

29 MAI / ora: 23:00

În timp ce Atlantis se pregăteşte pentru ultima călătorie, acest documentar captivant dezvăluie poveştile astronauţilor şi inginerilor care şi-au dedicat viaţa programului spaţial.