12 astronauți

Dintr-un total de peste 7 miliarde de persoane, doar 547 au ajuns până acum pe orbita planetei noastre.

Intercosmos -
deschizător de drum

09 mai 2016

Plasat pe orbită circumterestră, satelitul Interkosmos 6 a dus în spaţiu prima generaţie de instrumente româneşti specializate în studierea radiaţiei cosmice primare.

Istoria unui program
spaţial minunat

09 mai 2016

Intercosmos a fost un program de explorare spațială initiat in anul 1967, agreat ca acord interguvernamental intre fostele tari socialiste la initiativa URSS.

Importanța INTERCOSMOS
pentru România

08 mai 2016

Primul obiect "Made in România" care a ajuns în spaţiul extraterestru a fost detectorul de radiaţie cosmică instalat la bordul satelitului "Interkosmos 6"


Grigorij Richters

08 mai 2016

A regizat filmul 51 Degrees North şi co-fondat Asteroid Day alături de astrofizicianul şi chitaristul formaţiei Queen, Dr. Brian May, de astronautul american Rusty Schweickart şi de directoarea executivă a fundaţiei B612, Danica Remy.


Programul Saliut

08 mai 2016

Programul Saliut a fost primul program de stații spațiale realizat de Uniunea Sovietică, care a constat dintr-o serie de patru stații de cercetare științifică și două stații de recunoaștere militară cu echipaj, desfasurat de-a lungul unei perioade de 15 ani, din 1971 până în 1986.


Andy Turnage

08 mai 2016

Andrew (Andy) Turnage este din anul 1995 directorul executiv al Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic – SUA (ASE–SUA). În aceasta calitate Andy este responsabil de conducerea si dezvoltarea activitatilor segmentului american al ASE.

O nouă stație spațială construită
de Rusia în colaborare cu NASA

08 mai 2016

Rusia a anunțat anul trecut planurile de a construi o nouă stație spațială orbitală în colaborare cu NASA pentru a înlocui Stația Spațială Internațională (ISS)